AvtomobilizemNovice

Garaža? Ne, kolesarnica bo dovolj …

Miniaturni Mini Morris z letnico 1968

Originalni Mini, ki je po britanskih ulicah kraljeval pred pol stoletja, je danes precej majhen avtomobil. Od aktualnega VW Up-a je krajši za pol metra, od svojea sodobnega Mini Hatchbaga pa skoraj meter. Kljub skromnim gabaritom so bili nekateri mnenja, da bi bil lahko še krajši. In je bil …

To na fotografijah ni neka tvorba z domače garaže, temveč v letu 1968 izdelani Mini ‘Shorty’. Tako je, prav ste prebrali, Minijev kratkohlačnik s kar nekaj originalno izdelanimi primerki. Večina je bila sicer opremljenih z odprto streho, medtem ko je hard-top verzija na sliki pravzaprav precej redka.

Dotični Shorty je lani obiskal Minijevo delavnico v londonskem okrožju Putney in tam prejel korenito lepotičenje z oranžno karoserijski barvo. Pod motornim pokrovom še vedno prepeva originalni litrski A-serijski štirivaljnik, kar pomeni, da še vedno v galop požene nekaj več kot 40 »žvinčet«. Na voljo je še dva dni, trenutna vrednost pa je relativno dostopna pri dobrih petih tisočakih v funtih. Več na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: CAC

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button