AvtomobilizemNovice

G-Power Hurricane RR: Ko najmočnejši M vseh časov ni dovolj

Nemški predelovalec je sprostil dodatne konjičke najmočnejšega BMW M.

Niste zadovoljni z zmogljivostjo najmočnejšega BMW-ja M vseh časov? Pri znanem predelovalcu bavarskih raket so pripravili odgovor v obliki 900 konjskega M5 CS, ki vas bo izstrelil v novo dimenzijo hitrosti.

G-Power se je skozi desetletja in s številnimi norimi predelavami ustalil kot prvo ime kamor se z bavarskimi stroji odpravimo z željo po večji hitrosti. Za najnovejšo umetnino so uporabili osnovo M5 CS, uradno najbolj zmogljivega serijskega BMW-ja v zgodovini. Bojevnik nemškega autobahna in legendarnih zavojev zelenega pekla v najmočnejši G-Power Hurricane RR obliki premore zloveščih 900 konjskih moči in 1.050 Nm navora.

Takšno moč so inženirji dosegli z vgradnjo večjih turbopolnilnikov, kovanih ključnih delov motorja in kompletno novim izpušnim sistemom. Kakšne so številke pospeškov in najvišje hitrosti ostaja še nerazkrito, vendar že standardni M5 CS lahko stotico doseže v samo 2,9 sekundah ter pospešuje vse do končne hitrosti 305 km/h.

Če se vam zdi Hurricane RR paket malce preveč zastrašujoč, bodo na volj še nekoliko bolj omiljeni paketi predelav. Na dnu ponudbe bo GP-700, sledita GP-740 in GP-780 ter GP-820 – pripisana številka se ujema s konjsko močjo vsakega paketa. Kdor bo vseeno želel oznako Hurricane bo lahko izbral šibkejšo različico RS, katere 4,4-litrski twin-turbo V8 proizvede 840 KM in 1.050 Nm navora.

Na področju oblikovanja G-Power ni pripravil večjih posebnosti, le svež set 21-palčnih kovanih platišč in serijske zlate embleme prevlečene v skladnejšo črno barvo, zagotovo pa bodo v prihodnje izbiro razširili še z raznimi aerodinamičnimi dodatki iz ogljikovih vlaken.

Žiga Kolman
foto: G-Power

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button