AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Fying Spur Hybrid tudi uradno najbolj varčen Bentley do danes

Biti varčen je novo merilo tudi pri prestižnih znamkah …

Leteča ostroga ali angleško prevedeno v Flying Spur je tudi oznaka razkošne limuzine pod britansko petično znamko Bentley. Ta ima v svoji markantni motorni paleti na voljo priključno-hibridno izvedenko, katere osnovo tvori 2,9-litrski V6 agregat, medtem ko sistemska zmogljivost ob polni bateriji (18 kWh neto) znaša 544 KM in 750 Nm navora. Kar solidne številke za prestižneža, ki pa je lahko precej varčen – najbolj varčen Bentley do danes.

Na uradnih WLTP meritvah so namreč namerili izpust v vrednosti zgolj 75 gramov ogljikovega dioksida na prevožen kilometer oziroma porabo le 3,3 litra bencina na sto prevoženih kilometrov. To hibridnega Flying Spura uvršča daleč pred domačo konkurenco glede varčnosti pri porabi goriva, ki še ne dolgo nazaj pri tovrstnih vozilih ni bila predmet nakupa.

S polnim rezervoarjem goriva (80 l) in polno baterijo so po WLTP standardu sicer skupaj prevozili 805 kilometrov, od katerih so jih 41 opravili v električnem načinu, zato čudežev pri porabi vseeno ne gre pričakovati – ta po hitrem preračunu tako znaša približno 10,5 litra za zvrhano polna »rezervoarja«, brez vmesnega električnega polnjenja.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button