AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Futuristični Audi Activesphere le še nekaj tednov stran

Najnovejši član Audjieve druščine konceptov »sphere«, se bo pridružil 26. Januarja 2023.

Bliža se premiera Audijevega novega koncepta Activesphere, s katerim so dražili že v poletnih mesecih. Neposredno ne bo obrodil serijskega model, naj pa bi narekoval nove oblikovne smernice in morebitnega namestnika TT-ja, saj se le-ta kot kompaktni športnik poslavlja.

Kot opazimo, gre pri Activesphere za električnega kupejevskega križanca, četrtega člana skupine futurističnih konceptov. Pred njim so izšli Skysphere, Grandsphere in Urbansphere. Vsak izmed njih prikazuje svež oblikovalski pristop in raziskuje priložnosti izdelave novega tipa vozila. O najmlajšem konceptu pri Audiju niso razkrili veliko, ponujajo le zasenčeni fotografiji zunanjosti in notranjega prostora s štirisedežno razporeditvijo. Obljubljajo električni pogon in vključitev napredne, popolnoma avtonomije vožnje.

Koncept Activesphere definirajo privzdignjena drža, kupejevska strešna linija z dolgim nosom in velika platišča obuta v terenske pnevmatike, s čimer stremijo k ljubiteljem aktivnega življenjskega sloga. Ostale oblikovne podrobnosti, kot sta ozka žarometa, oglata sprednja maska in široki kolesni loki, so skupne lastnosti vseh sphere konceptov.

Kaj se skriva pod površjem ostaja neznanka, mnogi pričakujejo podoben sklop kot pri Urbansphere. Torej zasnovo na lastni PPE platformi, štirikolesni pogon in baterijo s kapaciteto v območju 120 kWh, dovolj za preko 700 kilometrov dometa z enim polnjenjem. Activesphere je med štirico konceptov edini SUV, katerega notranjost naj bi ponujala veliko odprtega prostora, napredno tehnologijo zaslonov in prijeten ambient.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button