AvtomobilizemNovice

Futuristična notranjost nove generacije Peugeota 3008

Osrednja točka notranjosti novega 3008 bo panoramski i-Cockpit.

Peugeot pred razkritjem nove generacije priljubljenega SUV-ja 3008 predstavlja naslednjo stopnjo razvoja notranjega prostora i-Cockpit, ki na novo raven dviga oblikovanje, dojemanje užitka v vožnji in digitalno izkušnjo. Novi 3008 bo prispel septembra, do takrat nam ponujajo vpogled v inovativne funkcije okolja i-Cockpit.

Novi panoramski i-Cockpit predstavlja osrednjo točko notranjosti prihajajočega 3003 in nadaljuje razvoj osnovnega koncepta takšne zasnove armaturne plošče ter centralne konzole. Velika novost je 21-palčni ukrivljen zaslon visoke ločljivosti, ki tako rekoč lebdi nad armaturno ploščo, pod njim sta kompakten volan in ločen zaslonček z bližnjicami ter dostopom do klimatske naprave. Velik enojni zaslon je rahlo ukrivljen proti vozniku, hkrati pa je dostopen tudi sopotniku. Na levi strani zagotavlja vse informacije povezane z vožnjo, na desni strani pa ponuja upravljanje različnih zabavnih vsebin.

Arhitektura in ergonomija enote i-Cockpit sta z novim z novo zasnovno izboljšujeta dostopnost ter vidljivost. Sredinska konzola je prostorna in precej počiščena nepotrebnih elementov, celo stikalo za upravljanje samodejnega menjalnika prestavljeno na armaturno ploščo. Volan ostaja značilnih kompaktnejših meri, z rahlo potlačenim zgornjim in spodnjim delom, kar naj bi zagotavljalo boljši občutek ter udobje med vožnjo. Praktične fizične tipke na volanu so nadomestile površine občutljive na dotik, s čimer se marsikateri uporabnik ne bo najbolje strinjal. Podoben pristop so ubrali pri Volkswagnu, a so se zaradi nezadovoljstva uporabnikov odločili za vrnitev preizkušenega sistema. Modernističen panoramski i-Cockpit bo popestrila ambientalna osvetlitev z osmimi barvami, razprostrta po celotni širini armaturne plošče in na oblogah vrat ter se prikladno zrcali na aluminijastih okrasnih površinah. Sicer bo notranjost novega Peugeota 3008 odeta v kombinacije kakovostnih tkanin in okrasnih materialov.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button