AvtomobilizemNovice

Futurističen potniški kombi Hyundai Staria

Ne gre za koncept, Hyundai za letošnje leto resnično pripravlja takšen kombi.

Hyundai bo letos na ceste pripeljal futurističen kombi, ki so ga navdahnila vesoljska plovila. Zagotovo se vsi strinjamo, da smo v svetu kombijev potrebovali nekaj bolj atraktivnega, in prav to bo Staria. Hyundai nekako vrača segment praktičnih velikih družinskih enoprostorcev, katere je na rob pomaknilo ogromno povpraševanje po velikih SUV-jih. Obenem končno prihaja futurističen kombi, katerega so nam desetletja obljubljali filmi.

Staria je bil oblikovan z eno preprosto tekočo silhueto, raztegnjeno od sprednjega dela, vse do zadka. Spredaj ga definira čez celotno širino razprostrta dnevna LED osvetlitev in mogočna maska z dvema žarometoma ob robu. Linija se nato hitro in elegantno v loku dviga proti zadku, s pokončnimi prtljažnimi vrati, katere ob straneh osvetljujeta dva vertikalna svetilna elementa. Z obeh strani lahko najdemo drsna vrata in privlačna 18-palčna platišča.

Idejo za oblikovanje notranjost so v primerjavi z zunanjostjo našli pri salonih velikih križark. Centralno konzolo dominira 10,25-palčni pokončen informacijski zaslon, z manjšimi digitalnimi merilniki na vrhu voznikovega dela armaturke. Vseeno niso pozabili na praktičnost, z zajetnim številom shranjevalnih prostorov, prestižno polovico pa zastopa program relaksacije za drugo vrsto potnikov, s počivalnima sedežema zmožna čisto položnega položaja.

Pri 9-sedežni konfiguraciji se lahko sedeža v drugi vrsti zavrtita za 180 stopinj, sicer pa bo Staria na voljo tudi kot dostavnik z dvema sedežema ali potniški kombi z 11 sedeži. Podrobnejši podatki, kot so pogonski sklopi, bodo razkriti v prihajajočih mesecih.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button