AvtomobilizemNovice

Furstracija izpred 36 let kriva za požig vozil

Dolgo kuhana zamera je rezultirala v sila nespametnem dejanju.

Prodajalci vozil pozor – nezadovoljni kupci vas lahko preganjajo tudi leta po nakupu vozila. Celo desetletja, na kar nakazuje nedavni incident onkraj Atlantik. Pri prodajno-servisnem podjetju O’Daniel Automart iz ameriške zvezne države Indiana so utrpeli požig njihovih vozil zaradi neljubega dogodka iz leta 1986.

Požigalcu je ime Dewey Fredrick in je pri dotični prodajalni vozil v letu 1986 kupil vozilo znamke Jeep. Slednje naj bi imelo napako na motorju, ki pa je po pričevanju Fredericka niso želeli odpraviti v okviru garancijskega zahtevka. Gospod z vžigalnikom je že v 80-ih podjetju grenil vsakdan z lepljenjem vrat vozil, da se slednja ne bi dalo odpreti. Kreativnosti mu torej ne gre očitati.

Nadzorne kamere podjetja v mestecu Fort Wayne v Indiani pa so pred dnevi zabeležile prihod zdaj 79-letnega Dewey Fredricka s svojim poltovornjakom. Brez obotavljanja je prižgal baklo in jo potisnil skozi dovod goriva tam parkiranega Jeep Compassa. Požar na vozilu je kmalu zajel še sosednja štirikolesnika GMC Arcadio in Jeep Cherokeeja, vendar to požigalca ni ustavilo pri svojem početju. Odpravil se je čez cesto v prodajalno vozil znamke Mazda in tudi tam »podkuril«.

K sreči so kmalu na prizorišče prihiteli gasilci in možje v modrem, ki so kmalu zatem prijeli priletnega kurjača. Zaradi povzročitve škode v višini 85 evrskih tisočakov in načrtnega požigu mu grozi do 48 let zapora, kar pomeni dosmrtno bivanje za rešetkami. Kljub očitkom se je Frederick glasno nasmejal, ko je izvedel, kako nezadovoljni so lastniki obeh prodajnih salonov …

Blaž Likovič
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button