AvtomobilizemNovice

Francozi z Alpine Alpenglow Hy4 še niso odpisali agregatov

Le da bodo ti namesto bencina srkali vodik!

Francoska športna ekipa Alpine je predstavila svojo vizijo športne prihodnosti, ki so jo zapakirali pod oznako Alpenglow Hy4. Beseda teče o konceptu, ki je ustvarjen tako za odprto cesto kot za zaokrožene tekmovalne steze, pod črto pa se zdi ustvarjena za vzdržljivostne preizkušnje.

V trenutni konfiguraciji je Alpenglow Hy4 gnan z dvolitrskim prisilno polnjenim štirivaljnikom z 250 kW (345 KM), ki se rade volje zavrti vse do 7.000 vrtljajev na minuto. Voz je opremljen s sekvenčnim menjalnikom in se naokoli preganja z največ 270 km/h. Dovod vodika poteka pri 40 barih, medtem ko je plin shranjen pri tlaku 700 bar v treh ločenih rezervoarjih. Takoj po razkritju teh cifer so Francozi še dodali, da že razvijajo še bolj zmogljiv V6 agregat na vodik, ki bo še precej bolj agilen.

Avtomobil ima dvosedežni kokpit ter je opremljen s pravcatim dirkaškim volanom, njegova poslanica pa je razkriti slog oblikovanja francoskih športnih vozil v bližnji prihodnosti. Na fotografijah je moč videti izrazito dirkaško usmerjen avtomobil, medtem ko pri Alpine obljubljajo, da ob tem povsem na glas razmišljajo o cestni izvedenki.

Blaž Likovič
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button