AvtomobilizemNovice

Francozi dražijo z odbito študijo RENAULT 4EVER TROPHY

VIDEO: Je to reinkarnacija legendarne Katrce?

Pri Renaultu nas že dlje časa držijo v konstantnem firbcu, saj evropska avtomobilska srenja nestrpno pričakuje obuditev legendarnega modela 4L oziroma širši javnosti v pogovornem jeziku bolj znana kot Katrca. Tokrat so nas presenetili za napovedjo neklasične študije Renault 4EVER Trophy.

 

Do danes vemo, da bo ponovno obujeni Renault 4 na ceste zapeljal v letu 2025 in sicer kot čistokrvni električni križanec s 406 centimetri dolžine, od katerih jih 257 sodi k medosni razdalji. Jasno je tudi, da bo najverjetneje sila podoben konceptu, ki se bohoti pred vašimi očmi – pa čeprav gre za nekakšno »off road« izvedenko.

Maska in zadnje luči so nesporno povzeti po izvirni ikoni ter že razkritim podrobnosti bodočega električarja. V kolikor navidezno odstranimo strešni in zadnji nosilec, potem se lažje menimo o klasično zasnovanem a sodobnem vozilu. Žal skic notranjosti vozila Francozi niso razkrili, zato so vsake nadaljnje besede zgolj špekulacija.

Več informacij so nam izdali glede pogona. Baterija naj bi skladiščila 42 kWh električne energije s katero se bo hranil 103 kW (140 KM) zmogljiv elektromotor. Ne prav tihe govorice prenašajo vest, da naj bi šlo za relativno dostopen Renaultov električni model, čeprav ugibanja o začetni ceni 35 evrskih tisočakov tega ravno ne potrjujejo.

Blaž Likovič
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button