AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Formula 1: Ekipa Alfa Romeo F1 Team ORLEN razkriva svoj dirkalnik C42

Sprememba pri voznikih in nov dirkalnik za F1 ekipo!

Po nekaj tednih predsezonskih testiranj na toplem asfaltu steze v Barceloni je ekipa Alfa Romeo F1 Team ORLEN naposled le razkrila svoj dirkalnik C42, ki se je do sedaj nahaja v kamuflažni podobi. Ekipa je osvežena tudi v vozniškem smislu, saj se ji bosta prdrižila zdaj že nekdanji Mercedesov dirkač Valtteri Bottas in novince v F1 karavani Guanyu Zhou. Robert Kubica kljub temu ostaja v ekipi in bo na voljo kot nadomestni dirkač.

Videz novega dirkalnika je povzet po Alfini bogati tekmovalni zgodovini in oblikovalske prijeme brez težav povežemo z nekaterimi ikoničnimi trenutki in vozili. Recimo logotip na boku pokrova motorja spominja na tovrstno oznako v 1920-ih letih, medtem ko hladilne odprtine spominjajo na Ferrarijev dirkalnik F1-75.

Kljub spodbudnim napovedim pa preizkušanje dirkalnika v Kataloniji ni potekalo povsem po načrtih. Ekipo so pestile pogoste tehnične težave, kar nadalje rezultira v manj prevoženih kilometrih obeh voznikov. Kaj to pomeni v boju za Grand Prix bo jasno kaj kmalu, saj se testiranja selijo v Bahrajn, kjer se bo čez slabe tri tedne odvila prva epizoda letošnje sezone.

Blaž Likovič
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button