AvtomobilizemNovice

Fordova napredna digitalna izkušnja v vozilu

Ford in Lincoln kmalu z najnaprednejšo digitalno izkušnjo.

Ford predstavlja povsem novo digitalno doživetje, katere cilj je brezhibno povezovanje digitalnih in voznih izkušenj. Zaradi vse večjega števila povezanih naprav v gospodinjstvih je pomembno, da se povezava nadaljuje, ko se stranke odpravijo na pot.

Digitalna izkušnja strankam omogoča dostop do njihovega digitalnega življenja, vključno z najljubšimi aplikacijami in storitvami Googla, Amazona, Apple CarPlay in Android Auto, ter tako ustvarja prilagojeno izkušnjo v vozilu. Zasnovana je z mislijo na preprosto in intuitivno uporabo, saj vključuje nadzorno ploščo z zaslonom na dotik in gumbe na volanu. Lincoln Nautilus z letnico 2024 bo debitiral s kar 48-palčnim potopnim panoramskim zaslonom, ki predstavlja ključne informacije in želene aplikacije v voznikovem vidnem polju. Sistem uporabnikom omogoča, da na zaslon na dotik ali panoramski zaslon namestijo aplikacije in storitve, dajo prednost glasovnim ukazom z Google asistentom kot privzetim glasovnim pomočnikom in uporabijo vgrajeno Alexo za alternativno upravljanje.

Napredni sistemi bodo na voljo tako v Fordih kot sorodnih premijskih Lincolnih. Različni vozniški profili bodo omogočali prilagajanje nastavitev, kot so aplikacije, stiki, priljubljene poti in prilagojene nastavitve vozila. Umeščeni Google Maps zemljevid zagotavlja informacije v realnem času, vse od razmer na cestah, dinamičnih rešitev poti, do zanimivih lokacij. Sistem podpira pretakanje glasbe, zvočnih knjig in podkastov, igranje iger, gledanje videoposnetkov ter brskanje po spletu med parkiranjem. Izdelan je za prihodnost, saj ponuja hitro obdelavo podatkov, bliskovito povezljivost 5G, posodobitve programske opreme prek zraka in dostopno točko Wi-Fi.

Fordov pristop zajema razvoj lastne programske opreme za zagotavljanje rednih posodobitev in izboljšav. Platforma je zasnovana za razširljivost ter tako omogoča prilagajanje razvijajočim se potrebam strank. Sistem podpira neodvisne posodobitve aplikacij prek trgovine Google Play, kar strankam zagotavlja neodvisno posodabljanje tretjih aplikacij brez čakanja na posodobitve programske opreme sistema vozila. Digitalna izkušnja bo sprva na voljo v modelu Lincoln Nautilus, Ford pa jo bo vključil v številne prihajajoče modele.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button