AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Fordov koncept sobe pobega v avtomobilu

Modri oval navdušuje z novo igro sobe pobega, vgrajene v sistem električnega Mustanga Mach-E.

Ford razkriva zanimiv koncept igre sobe pobega (escape room) v avtomobilu, kar bi lahko novim kupcem pomagalo pri spoznavanju sistemov in njihovega upravljanja.

Videoposnetek ameriškega proizvajalca prikazuje Mustanga Mach-E, katerega potniki, se preko vohunske igre podajo na skrivnostno misijo. Izziv se prične s besedno sestavljanko, ki razkrije napotke za nadaljno vožnjo do skrivnostne lokacije. Pri dramatičnih efektih sodelujejo številne komponente avtomobila, kot so ozvočenje, električni sedeži, elektronsko pomična prtljažna vrata, klimatska naprava in žarometi. Vse to je del interaktivne igre, ki se sicer v večini odvija le, ko je vozilo statično.

Sama računalniška igra je naložena na iOS napravi in deluje preko brezžičnega Apple CarPlay sistema, ki se poleg mobilne naprave, izrisuje tudi na informacijskem zaslonu. Po Fordovih besedah, je celotna ideja zaenkrat še na konceptni ravni, vendar bo nadaljnji razvoj ponudil odličen vpogled v prihodnost aplikacij z vsebino, ki bo hkrati zabavala in izobraževala voznike, med čakanjem na polnjenje baterije ali ob vožnji z avtonomnim vozilom.

Carsten Starke, tehnični mojster pri Ford Europe, je komentiral: »Gre za nekaj zabavnega z resno platjo, saj prikazuje različne možnosti uporabe trenutno dostopne tehnologije v avtomobilih. Priložnost vzpostavitve interakcije med vozilom in voznikom odpira vrata do številnih drugih možnosti v prihodnosti, kot sta recimo interaktivni uporabniški priročnik ali celo učenje vožnje.«

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button