AvtomobilizemNovice

Ford Sierra Cosworth RS500 se vrača!

VIDEO: Ker konjev pač nikoli ni dovolj …

Pisalo se je leto 1987, ko so pri Fordu vsem ljubiteljem njihovih reli vozil predstavili navito in za takratne čase precej nadgrajeno Sierro z dodatkom Cosworth RS500. Sestavili so le 500 primerkov in sedaj se na Otoku vse vrti okoli neverjetne vrnitve treh primerkov.

CNC Motorsport namreč pripravlja nekakšno »nadaljevalno« serijo treh vozil dirkalnikov iz skupine A in prva izvedena po specifikaciji Andy Rouse Engineering s 583 KM, torej ekipe nekdanjega izredno uspešnega britanskega dirkača v 1980-ih, je že varno parkirana v garaži neimenovanega kupca.

Druga epizode obujenega Fordovega dirkalnika je trenutno nekje na sredi celotne poti. Karoserija in podvozje sta nared, takisto varnostna kletka, malce več dela pa je z vsemi podrobnosti, saj morajo biti vozila izvedena po natančno predpisanih standardih. Tretji avtomobil je trenutno še v precej klavrnem stanju, saj trenutno počiva kot karoserijska »školjka« v kotu garaže. A tudi to se bo kmalu pričelo spreminjati.

Da bi si Fordovo dirkaško damo lahko tudi malce bolje ogledali smo za vas izbrskali ne tako oddaljen promocijski video, ko je svoj nov dom iskala prva med vsemi 500 izdelanimi …

Blaž Likovič
foto: CNC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button