AvtomobilizemNovice

Ford se z novim Mustangom vrača v Le Mans

Družina nove generacije Mustanga raste z različnimi dirkalnimi modeli.

Z novo sedmo generacijo Mustanga smo se v zadnjem času že precej dobro spoznali, tisti, ki je še ne poznate, si lahko več preberete TUKAJ. Med cestno legalnimi modeli bo trenuten vrh zmogljivosti predstavljala različica Dark Horse, a dirkaški navdušenci bodo lahko izbirali še med divjima S in R. Kdor bo želel še veliko več, bo navdušen nad novimi dirkalnimi specialkami.

Razširjeno motošportno družino Mustangov bo vodil dirkalnik razreda GT3, s katerim se nameravajo leta 2024 vrniti na ravnice Le Mansa. »Mustang se je spopadel že z vsemi najodmevnejšimi dirkališči sveta, vendar nobena dirka ali dirkališče v naši zgodovini ne pomeni toliko kot Le Mans,« je dejal Bill Ford. »Tu smo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja premagali Ferrarija in zmagali, 50 let pozneje pa smo se tja vrnili in znova šokirali svet. Mustang se vrača v Le Mans in še enkrat bomo dirjali kot v peklu.«

Kot zgleda, se bodo v kategoriji NHRA Factory, preizkusili tudi v ravninskih dirkah drag racinga. Nadaljnji podrobni podatki o novih dirkaških modelih bodo sledili v prihajajočih mesecih. Ti modeli so sledeči (naslovna fotografija z leve proti desni): Mustang NASCAR, Mustang GT4, Mustang GT3 spredaj in Factory X zadaj, sledita dirkalnik avstralskega prvenstva V8 Supercar ter Dark Horse R.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button