AvtomobilizemNovice

Ford Ranger z novima različicama Stormtrak in Wolftrak

Ponudba Rangerja bo razširjena z dvema novima bogatima paketoma opreme.

Fordove prodajne police bodo z jesenjo bogatejše za dve posebni izvedenki poltovornjaka Ranger. Stormtrak bo z ekskluzivno opremo razvajal kupce, ki želijo več od Wildtraka, srednji model Wolftrak pa bo navdušil ljubitelje brezpotij.

Rangerja Stormtrak poganja najbolj zmogljiv 2-litrski EcoBlue twin-turbo dizel z 213 KM, kot Wildtraka, povezan izključno z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom, idealna kombinacija za vleko tovora. Poleg standardnih Wildtrak dodatkov se Stormtrak ponaša z unikatnimi oblikovnimi elementi, kot so Rapid rdeča karoserijska barva (na voljo sta še Frozen bela in modra Lightning), rdeče obarvani vstavki maske, LED žarometa in zaščita dna vozila. Zadek krasita črno obarvan odbijač in »Sports Hoop« varnostni lok, tovorni prostor pa je dodatno opremljen s plastično zaščito ter zapiranjem z elektronsko zložljivim rolojem.

Wolftrak je precej manj prefinjen od Stormtraka, saj so za osnovo uporabili srednjo stopnjo opreme XLT. Pod motornim pokrovom tiči EcoBlue dizel s 170 KM, ki sodeluje s šeststopenjskim ročnim ali 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom. K boljšim zmogljivostim na brezpotju pripomorejo elektronsko nadzorovan diferencial z zaporo zadaj in zajetnejše terenske pnevmatike. Wolftrak je idealna izbira za iskalce delavnega stroja, ki se lahko kosa z zahtevnejšim terenom, brez globokega posega v denarnico. Oblikovne novosti vključujejo Conquer ali Sea sivo barvo, matirano črno masko, črna platišča in obvezne Wolftrak značke. Med standardno opremo je dodatnih še nekaj funkcionalnih dobrin v obliki cevnega varnostnega loka, tovornega prostora zaščitenega z odpornim nanosom in okrepljenega podvozja.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button