AvtomobilizemNovice

Ford Puma sveže v letošnjo pomlad

Več tehnologije in sloga ter slovo 1,5-litrske različice ST.

Fordov kompaktni mestni križanec Puma, vstopa v drugo življenjsko obdobje z osveženo podobo, naprednejšo tehnologijo, izboljšano prakričnostjo in slovesom zmogljive ST različice z ročnim menjalnikom. V prenovljeni podobi ostaja Puma eden najbolj prikupnih mestnih avtomobilov, ki bo olajšal urbane podvige.

Posodobjena Puma je še naprej zasnovana za lažjo vožnjo po mestu, hkrati pa udobno sprejme pet potnikov in njihovo prtljago ter jih v notranjosti razvaja z naprednim digitalnim okoljem, boljšimi možnostmi povezljivosti in naprednimi pripomočki za vožnjo. Kokpit daje vzdušje športnega avtomobila, saj zajema višje nameščene 12,8-palčne digitalne merilnike in 12-palčni osrednji zaslon na dotik, ki jih spremlja minimalno število fizičnih gumbov. Pomembne tehnološke izboljšave sistema SYNC 4 prinašajo povezljivost 5G, integracijo virtualnega pomočnika Alexa, brezžično povezljivost storitev Apple CarPlay in Android Auto, skupaj z boljšimi vozniškimi pripomočki – prilagodljivi tempomat, nočni vid in 360-stopinjski sistem kamer.

Pod pokrovom Puma ponuja varčne 48-voltne blago-hibridne pogonske agregate z močjo do največ 155 KM, športna različica ST Powershift pa iz litrskega prisolno polnjenega bencinskega trivaljnika iztisne največjo moč 170 KM, kar nagovarja najrazličnejše vozniške profile. Ford je napovedal tudi prihajajočo električno Pumo Gen-E, ki obljublja ničelne emisije iz izpušnih cevi.

Poleg tega se Puma ponaša s praktičnimi funkcijami, kot so 80-litrska škatla MegaBox v dnu prtljažnika, veliko prostora za prtljago, kajti tudi s petimi potniki na krovu zadek nudi 450 litrov volumna in prilagodljive možnosti notranjosti na različnih stopnjah opreme – Titanium, ST-Line in ST-Line X. Zunanja zasnova ohranja značilno estetiko s kupejevskim pridihom, dopolnjeno s spremenjenim svetlobim podpisom sprednjih LED žarometov (ocijsko z matrično tehnologijo), osveženim zadkom in različnimi barvnimi možnostmi.

Puma, ki nastaja v Fordovi montažni tovarni Otosan Craiova v Romuniji, predstavlja združitev evropskega oblikovalskega in inženirskega znanja. Cilj prenovljene Pume je povzdigniti vozniško izkušnjo s kombinacijo sodobne tehnologije, praktičnosti in elegantnega oblikovanja ter zadovoljiti spreminjajoče se potrebe in želje voznikov na stari celini.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button