AvtomobilizemNovice

Ford in Google z roko v roki

Ford in Google sta objavila strateško partnerstvo, ki bo pospešilo Fordovo preobrazbo in postavilo nove temelje izkušnji povezanih vozil.

Ford in Google sta objavila strateško partnerstvo, ki bo pospešilo Fordovo preobrazbo in postavilo nove temelje izkušnji povezanih vozil. Google Cloud je obenem postal Fordov izbrani ponudnik storitev v oblaku, saj zagotavlja obvladovanje podatkov, umetne inteligence (AI) in strojnega učenja, ki družbo Google uvrščajo v svetovni vrh. V sklopu tega novega šestletnega partnerstva – in od leta 2023 naprej – bodo milijoni prihodnjih vozil znamk Ford in Lincoln vseh cenovnih razredov opremljeni s sistemom Android z Googlovimi aplikacijami in storitvami.

Za podporo nenehnim inovacijam Ford in Google ustanavljata novo delovno skupino Team Upshift. Ta bo prestavljala meje Fordove preobrazbe, zagotovila popolno izkušnjo po meri uporabnikov in odpirala nove prelomne priložnosti z obdelavo podatkov. Del tega bodo med drugim projekti, ki segajo od razvoja novih izkušenj pri nakupu vozila do ustvarjanja ponudb za lastnike in še marsikaj.

V drugi polovici leta bo Google kot izbrani ponudnik storitev v oblaku Fordu pomagal izkoristiti umetno inteligenco, strojno učenje in tehnologije za analizo podatkov, združene v platformi Google Cloud, da bo avtomobilski proizvajalec lahko pospešil svojo digitalno preobrazbo in posodobil postopke ter tehnologije povezanih vozil oskrbel z zaupanja vrednim, varnim in zanesljivim Googlovim oblakom. Ford z uporabo platforme Google Cloud načrtuje naslednje:

– Nadaljnje izboljšanje uporabniške izkušnje z novimi tehnologijami in zagotavljanje po meri prikrojenih storitev,
– pospešek posodobitve razvoja, proizvodnje in upravljanja dobavne verige izdelkov vključno z raziskavami uporabe umetne inteligence za usposabljanje zaposlenih v proizvodnji in še zanesljivejše delovanje opreme v obratih,
– hitrejšo uvedbo poslovnih modelov, ki temeljijo na podatkih, da bodo uporabniki takoj prejeli obvestila, kot so zahtevki za vzdrževanje ali opozorila o vpoklicih.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button