AvtomobilizemNovice

Ford in B&O napovedujeta nove smernice

Prihod storitev pretočnega predvajanja, zvočnih knjig, digitalnega radia in podcastov pomeni, da imajo vozniki dostop do širše palete glasbe in razvedrila z govorjeno besedo kot kadarkoli doslej.

Nova funkcija Beosonic zvočnega sistema B&O v Fordovih vozilih vozniku in sopotnikom omogoča, da z enim samim dotikom zvok natančno prilagodijo v skladu s svojimi željami. Uporabniki preprosto izberejo med zvočnimi sferami “Bright” (svetlo), “Energetic” (energično), “Relaxed” (sproščeno) in “Warm” (toplo) ali se odločijo za nastavitev s kombinacijo različnih elementov. Na voljo je tudi pet prednastavljenih načinov: “Custom” (po meri), “Lounge” (salon), “Neutral” (nevtralno), “Party” (zabava) in “Podcast”.

Kako deluje?

Funkcija B&O Beosonic je nastavljena tako, da vozniki preprosto najdejo želeno zvočno sliko za posebno razpoloženje ali poljubne vmesne variante:

“Bright” (svetlo) je bolj zračna in izrazita, obenem omehča nekatere base;
“Energetic” (energično) se osredotoča na ritem in bas ter poveča kontrast vokalov;
“Relaxed” (sproščeno) ima manj visokih tonov in basov, idealno za predvajanje v ozadju;
“Warm” (toplo) zagotovi zvočno izkušnjo z občutkom intime in bližine.

Prednastavitve omogočajo hitrejši dostop do specifičnih načinov za poslušanje. “Custom” (po meri) obnovi nastavitve, ki jih je predhodno izbral uporabnik, “Neutral” (nevtralno) pa zvočno sliko ponastavi na referenčni zvok B&O. Če uporabnik dvakrat tapne na belo oznako, aktivira način s prostorskim zvokom. Ob izklopu motorja se zadnje izbrane nastavitve shranijo in so na voljo tudi po morebitnem vmesnem odklopu akumulatorja.

Za nastavitve, preskušanje in izpopolnjevanje grafičnega izenačevalnika funkcije Beosonic so HARMAN-ovi inženirji zvoka uporabili predvajalni seznam s 25 skladbami, ki so bile posebej izbrane za ocenjevanje in določanje lastnosti štirih zvočnih razpoloženj. Postopek nastavljanja je vključeval poslušanje teh 25 skladb v statičnih in dinamičnih voznih situacijah tako s pomočjo izurjenih ušes inženirjev zvoka kot z vrhunskimi merilnimi instrumenti in mikrofoni.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button