AvtomobilizemNovice

Ford Focus ST Track Pack: več dinamike, za še več nasmehov

Track Pack prinaša izboljšano vzmetenje, zavore in pnevmatike.

Ford Focus ST se uvršča med najbolj dinamične vroče kombilimuzine ta hip, kar potrjuje ohranitev nastavitev šasije med nedavno medživljenjsko prenovo. A pri Fordu so se odločili izpolniti želje tistih kupcev, ki iščejo še kanček več dirkaškega občutka in pripravili paket opreme Track Pack.

Le redki bodo na prvi pogled izvedenko Track Pack ločili od standardnega modela, vendar sprememba zunanje podobe ni ključ do uspeha, raje so okrepili ključna področja dinamike. Nova so seveda 10 odstotkov lažja 19-palčna aluminijasta platišča obuta v oprijemljive Pirelli P Zero Corsa pnevmatike. Seveda so mu namenili nekaj estetskih olepšav v obliki črno obarvanih zunanjih elementov – maska, streha, zunanji ogledali in emblemi.

S temi podrobnostmi spominja na lanskoletno različico ST Edition, a Track Pack se pohvali tudi z novim kompletom močnejših zavor, ki so predhodno prestale obsežen preizkus vzdržljivosti na Nürburgringu. Tako kot ST Edition, je tudi nov paket na voljo izključno v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, zaradi nižje mase in boljše vozne izkušnje. Pod površjem se skriva izpiljeno vzmetenje razvito v sodelovanju s KW Automotive, ki se pohvali z nastavljivimi blažilniki in 50 odstotkov tršimi vzmetmi, prav tako je podvozje 25 mm nižje kot standardno.

Prej omenjene nove zavore imajo 10 odstotkov večje koluti (363 mm), v katere grizejo štiribatne čeljusti proizvajalca Brembo. Ford se je izognil spremembam pod pokrovom motorja, kjer ostaja preizkušen 2,3-litrski prisilno polnjen bencinski štirivaljnik z 280 KM in 420 Nm navora. Za boljše razporejanje moči skrbi elektronsko nadzorovan diferencial z delno zaporo, potnike pa bodo razvajali objemajoči Ford Perfromance športni sedeži. Focusa ST Track Pack je že mogoče naročiti, prve dostave pričakujemo v novembru.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button