AvtomobilizemNovice

Ford F150 Lightning Switchgear: Raptor na električni pogon

Električni F150 se podaja onkraj urejenih cest.

Ford F-150 Raptor je sinonim za terensko zmogljivega poltovornjaka, a počasi se svet tovrstnih avtomobilov pomika proti elektriki, kar so pri modrem ovalu izkoristili za izdelavo prototipa nekakšnega električnega Raptorja.

F-150 Lightning Switchgear je bil razvit v sodelovanju z družbo RTR Vehicles in navdihnjen s strani projekta  F-150 RTR Ultimate Fun-Haver. Pohvali se s prilagojeno zunanjo karoserijo s tradicionalno Ford Performance poslikavo in najpomembneje, z izboljšavami za terenske podvige. Kot del Fordovega programa Performance Demonstrator se F-150 Lightning Switchgear pridružuje drugim predstavljenim električnim vozilom, kot so SuperVan 4.0 in 4.2, Mustang Mach-E 1400, Mustang CobraJet 1400 in F-100 Eluminator. Namen programa je prikazati potencial električnih vozil in služi kot testni poligon za inženirje, da izpopolnijo svoje znanje za nadaljnji razvoj električnih vozil.

Switchgear se ponaša z razširjenimi koloteki za boljšo stabilnost, povečano oddaljenostjo od tal in večjim hodom vzmetenja. Vozilo je opremljeno z blažilniki znamke Fox, po meri izdelanim neodvisnim vzmetenjem spredaj in večvodilnim vzmetenjem zadaj, kar nudi optimizirano vožnjo tako po cesti kot tudi na terenu. Sprednja blatnika, stranice prtljažnika in pokrov zadnjega odbijača so izdelani iz ogljikovih kompozitov, medtem ko jeklene okrepitve in sprednja drsna plošča povečujejo pripravljenost na zahtevne podvige. Za oprijem skrbijo robustne 37-palčnime Nitto Ridge Grappler pnevmatike, v primeru predrtja pomaga edinstveni nosilec z dvema rezervnima kolesoma. F-150 Lightning Switchgear bo javnosti predstavljen na terenskem tekmovanju King of the Hammers, ki se bo začelo 25. januarja v Johnson Valleyju v Kaliforniji.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button