AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ford Explorer bo na pot odpeljal najmlajšo pustolovko Lexie Alford

VIDEO: Fordov električni terenec in Lexie bosta obiskala prav vsako državo našega sveta.

Ustvarjalka spletnih vsebin o pustolovskih potovanjih Lexie Alford, ki jo najdete na kanalu @LexieLimitless je najmlajša oseba, ki je obiskala prav vse države sveta. Neustrašna gospodična se je po krajšem predahu minuli petek odpravila na nov podvig in sicer v družbi nedavno predstavljenega Fordovega električnega terenca Explorer. Celotna zgodba se odvija pod sloganom Charge Around The Globe v okviru katere bosta na preizkusu tako električna polnilna infrastruktura kot človeška vztrajnost.

Lexiejino potovanje je navdihnila Aloha Wanderwell, ki je v 1920-ih z vozili Ford, vključno z modelom T, postala prva ženska, ki je prevozila svet. Zato bo naša protagonistka izza volana Forda Explorerja opravila 28.000 kilometrov v 30-ih državah na šestih kontinentih, vse v manj kot 100 dneh.

Lexie bo tako prva oseba, ki bo svet obvozila z električnim vozilom, pot pod kolesi pa je vzela v petek 8. septembra iz francoske Nice oziroma izpred hotela Royal, kot je to storila Aloha Wanderwell pred stoletjem. Ne glede na navdih, je trasa poti prepuščena Lexie sami, ki se bo morala spopasti z raznovrstnimi vremenskimi razmerami, nepredvidljivim terenom ter seveda tudi pomanjkljivo električno polnilno infrastrukturo. Pri tem pričakovano ne bo povsem sama, saj ji bo zvesto sledila ekipa, ki vključuje varnostnike, zdravnike ter mehansko in programsko podporo z dinamičnimi ocenami tveganja, ki se izvajajo na začetku vsakega dne.

Bi Lexie radi spremljali? Potem vklopite sledenje ekipi na socialnih omrežjih ali na YouTube kanalu oziroma na Fordovi novičarski strani.

Blaž Likovič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button