AvtomobilizemNovice

Ford Escape napoveduje prenovo Kuge

Kugin ameriški sorodnik Escape prikazuje pomlajeno podobo.

Modri oval bo v kratkem ustavil proizvodnji trak modelov Fiesta, S-Max in Galaxy, tako bodo morali ostali v ponudbi, vključno s Kugo, prevzeti prodajne vajeti. Da bo nalogo lažje opravljati, se obeta obsežna prenova srednje velikega SUV-ja, kaj gre pričakovati pa napoveduje ameriška različica pod imenom Escape.

Osveženi Ford Escape se že dalj časa mudi na cestah severne Amerike, sedaj je pripeljal končni izdelek, ki se v primerjavi s predhodnikom ponaša z ožjo sprednjo masko v sredini katere je nameščen Fordov logotip, svežim parom LED žarometov povezanih z vzdolžno osvetlitvijo in spremenjenim sprednjim odbijačem. Na zadku lahko opazimo spremenjen svetlobni zapis luči, nova so seveda tudi oblikovanja platišč.

Enakem oblikovnem preskoku bo Kuga sledila v notranjosti, kjer na armaturni plošči kraljuje nov 13,2-palčni informacijski zaslon na dotik z najnovejšo SYNC4 programsko opremo, kateremu so pridruženi ohranjeni 12,3-palčni digitalni merilniki. Nabor dodatne opreme bo ostal nespremenjen in vključeval razne asistenčne sisteme, kot so adaptivni tempomat, aktivno ohranjanja voznega pasu, izogib v sili s prepoznavanjem pešcev ter dodatne za več udobja, kot so projicirni zaslon, panoramska streha in brezžična polnilnica mobilnih naprav.

Že precej sodobna motorna paleta večjih sprememb ne bo doživela. Vstopnico bo predstavljal 1,5-litrski bencinar s 150 KM, sledi hibrid z 2,5-litrsko enoto s 190 KM, vrh bo predstavljal priključni hibrid z 2,5-litrskim motorjem in sistemsko močjo 225 KM. Uradno premiero prenovljene Ford Kuge pričakujemo v poznejših mesecih prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button