AvtomobilizemNovice

Ford Bronco Everglades: Druga posebna izdaja Bronca je pripravljena na najhujše

Bronco Everglades bo s terenskim paketom enostavno kljuboval najzahtevnejšim odpravam.

Pri modrem ovalu so pripravili drugo posebno izdajo odličnega Bronca, ki sledi nedavni predstavitvi nabrušenega Raptorja s 400 konjskimi močmi. Namesto dirjanja čez puščavske ravnice, je namen Evergladesa lažji in varnejši dostop do skrivnih lokacij narave, čez najzahtevnejši teren.

Tako kot klasični Bronco, je tudi Everglades zaenkrat uradno na voljo le kupcem v ZDA in le kot ekskluziven paket za tiste, ki so že rezervirali svojega novega konjička. Zanj bodo morali srečni severnoameriški kupci odšteti 54.495 dolarjev oziroma 48 tisoč evrov.

V primerjavi s standardnim Broncom, ki naj bi sicer prispel na evropski trg, se Everglades ponaša s številnimi nadgradnjami. Med najpomembnejše spadajo nova 17-palčna platišča obuta v oprijemljive Goodyear terenske pnevmatike, okrepljena jeklena zaščita dna vozila in močni stranski pragovi za zaščito pred udarci med plazenjem po skalovju. Za postavno pozo poskrbijo še širši kolesni loki, pomembni tudi pri vgradnji večjih pnevmatik, pod paket nadgradnje spada tudi odstranljiva streha s strešnim nosilcem.

Največja sprememba se je zgodila na sprednjem delu Bronca, kjer najdemo novo masko in seveda Safari cevna zaščita z vitlom, ki zmore povleči kar 4.500-kilogramsko breme. Vsi smo zagotovo takoj opazili tudi pridobitev oddušnika, nameščenega na sprednjem stebričku, z dvema stopnjama delovanja, saj lahko glede na vremenske razmere onemogoča vstop vode ali prahu v sistem. Skladno z novim snorklom, so Fordovi inženirji privzdignili položaj zračnih kanalov na sprednji in zadnji osi, prenosnika moči ter menjalnika. Rezultat je Bronco, ki lahko brez težav brodi po vodi do globine enega metra.

Kljub nadgradnjam za brezpotne odprave, Bronca Everglades poganja enak 2,3-litrski štirivaljni turbobencinski motor, kot pri običajni različici, ki proizvede zadovoljivih 300 KM in 441 Nm navora. Preko 10-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša moč na vse štiri konce. Katerega bi pa vi izbrali? Divjega Raptorja ali raziskovalnega Evergladesa?

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button