AvtomobilizemNovice

Focus ST v finalni izdaji tudi s posebno Edition različico

VIDEO: Nekaj več sladkorčkov za ljubitelje »hot hatchov«.

Da nam bo vsem ljubiteljem bencinskih hlapov ob slovesu »hot hatch« ikone nekoliko lažje, so pri Fordu pripravili malce bolj pikantno različico Focusa ST s pripisom Edition. Ta vas bo razveseljevala tako na zaprtih stezah kot v ležernem potovanju po dolgih avtocestnih odsekih.

ST Edition paket združuje nastavljivo vzmetenje na osnovi dvocevnega ohišja blažilcev, ki je serijsko postavljeno10 milimetrov nižje od klasičnega ST-ja in ga je možno nastavljati v razponu 20 milimetrov. Tako boste imeli v garaži parkiran avtomobil z bipolarnim karakterjem, ki vas bo zaradi 50-odstokov tršega podvozja obdržal v sedlu med divjimi zavoji, hkrati pa vam ne bo potrebno obiskovati kiropraktika po daljših umirjenih relacijah.

Pod motornim pokrovom sprememb ni, torej v igri ostaja 2,3-litrski štirivaljnik z 280 KM in 420 Nm navora, ki do stotice pospeši v 5,7 sekunde in ne upeha vse do končnih 250 km/h. Enako kot v ST-ju brez paketa nadgradnje torej.

ST Edition s seboj prinaša še zajetne Brembove zavore, adaptivni tempomat, nekaj naprednih elektronskih pomočnikov, zimski paket in posebno Bang&Olufsen ozvočenje z deseterico zvočnikov in s 675 W skupne moči. Za primer predvajanja glasbe iz multimedijskega vmesnika in ne iz izpušnih cevi. Barva vozila je omejena na eno samo – azurno modro. Cena? Gre za malce več dobrot kot jih prinaša aktualni ST Track paket, za katerega morate primakniti slabe štiri tisočake, ST Edition pa bo verjetno vreden primerljivo vsoto z še več dodatki.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button