AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

Fiat 500e tudi onkraj luže

Je svet štirikolesnih gigantov pripravljen na električnega malčka?

Vodilni za krmilom avtomobilske korporacije Stellantis, ki združuje kar nekaj ameriških, francoskih in italijanskih znamk, so najavili vest, da bodo v prvem četrtletju 2024 na severnoameriški trg poslali električnega Fiata 500e. vse z namenom ponuditi Američanom možnost izbire trajnostnega transporta, ki se močno razlikuje od njihovih povprečnih navad.

 

Prihod bo izveden v velikem slogu, dobesedno, saj bo Fiat 500e v salone onkraj Atlantika zapeljal v treh različicah, ki so jih oblikovali pri Armaniju, Kartellu in Bvlgariju. Prav vse bodo na svoj način poudarjale italijanski občutek za estetiko, modo in pozornost na prefinjene podrobnosti, kot se za omenjene blagovne znamke spodobi. Skratka, poseben glamurozni slog za italijanskega električnega malčka, ki se bo predstavil na salonu v Los Angelesu prihodnje leto.

 

Fiat 500e naj bi obdržal tehnične značilnosti nam že znanega električnega Fiata 500, kar pomeni 42 kWh zajeten električni hranilnik, ki krmi elektromotor s 118 KM, medtem ko naj bi povprečna avtonomija znašala 320 kilometrov. Sklepamo, da tiste zares osnovne s praktično prepolovljenimi vrednostmi ne bodo zapeljali na tržišče vajeno štirikolesnih presežkov – dimenzijsko in močnostno.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

  1. Edini ki ga bo vozil v ameriki bo pa leonardo di caprio? Pa otroci do 6 let k jim jih bojo bogati ockati kupil da se vozijo po rancih?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button