AvtomobilizemNovice

Fiat 500 je najboljši mali električni avtomobil

Ne na svetu, temveč po izboru žirije na podelitvi nagrad revije What Car?.

Električni Fiat 500 nadaljuje lanskoletne uspehe z okrepitvijo prepoznavnosti v avtomobilski industriji, saj je italijanski malček že drugo leto zapored osvojil nagradi za najboljši mali električni mestni avtomobil in najbolje cenovno uvrščen kabriolet na izboru britanske organizacije What Car?.

Največjo pohvalo s strani sodnikov je najboljši mali električni avtomobil dobil na podlagi njegove prikupne oblike in voznih lastnosti. Steve Huntingford, urednik revije What Car?, je dejal: »Nenadna odzivnost električnega motorja s 87 kW (118 KM) pomaga, da se z lahkoto vključujemo v promet, zaradi kompaktnih dimenzij in lahkega krmiljenja pa je avtomobil odličen za mestno križarjenje ter parkiranje v tesnih prostorih. Prav tako smo navdušeni sodobno notranjostjo ter razmeroma visokim vozniškim položajem, ki izboljšuje vidljivost.«

Fiat je z električnim 500 v novo leto vstopil na krilih priznanj, saj so ohranili naslov najboljšega mestnega električarja in dodatno prejeli naziv najboljšega karbrioleta po vrednosti. Letos bo prav tako zanimivo leto za ljubitelje italijanskih škorpijonov, namreč prihaja prva nabrušena Abarth izvedenka električnega Fiata, o kateri si lahko več preberete TUKAJ. Standardni električni Fiat 500 sicer premore baterijo z 42 kWh kapacitete, kar zadošča za 320 kilometrov avtonomije, polnjene z največjo močjo 85 kW pa v 30 minutah povrne do 80 odstotkov energije.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button