AvtomobilizemNovice

Ferrarijev en in edini: SP48 Unica

Nov unikat po naročilu.

Ferrari poišče vas in ne vi njega. Tako velja pregovor, ki sicer nikjer ni uradno zapisan, pa vseeno ljubitelji italijanskega konjička vedo povedati, da obstoja seznam znanih in bogatih, ki jim je lastništvo Ferrarijevih vozil zaradi neprimernega vedenja prepovedano. Po drugi strani, pa so vodilni v Maranellu močno ponosni na svoje zbiratelje, katerim rade volje v zameno za nesramne denarce pripravijo lasten uradni unikat. In tu je najnovejši po imenu Ferrari SP48 Unica.

Dvosedežni športnik v obliki Sports Berlinetta ima pod motornim pokrovom nameščen twin-turbo V8 agregat iz serijskega modela F8 Tributo, na katerem je unikat tudi grajen. Kljub temu, je podoba vozila močno prilagojena željam kupca, ki je bil prisoten celoten čas tvorjenja vozila. Poznavalci bodo pri modificirani prednji maski morda opazili nekaj elementov iz modelov Roma, 488 in 458.

Zadek deluje bolj gladko zahvaljujoč vzdolžno oblikovanim LED svetilom, prav tako izstopa zadnje steklo, ki ga tokrat sploh ni. Žal slik in podatkov o ambientu in tehniki pod pločevino ni, zato lahko zgolj in le špekuliramo, da je oboje povzeto po osnovnem F8 Tributu. Verjamemo, da njegov 3,9-litrski V8 s 710 KM in 770 Nm navora redke voznike razočara, saj vas do kilometrske stotice katapultira v 2,9 sekunde.

Še manj podatkov je možni pridobiti o končni ceni, ki močno presega 265 tisočakov, kolikor ste morali posedovati za začetek pogovorov o lastništvu Ferrari F8 Tributa. Denar vam pač še ne zagotovi lastniških ključev …

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button