AvtomobilizemNovice

Ferrari Vision Gran Turismo je odvrgel virtualno pregrinjalo

Vrsto konceptnih dirkalnikov Vision GT bo obogatil divji Ferrari.

Ferrari z virtualnim Vision Gran Turismo predstavlja prvi avtomobil iz Maranella, zasnovan posebej za serijo videoiger Gran Turismo, s katerim uradno zaključujejo 75. obletnico premiere prvega dirkalnega modela 125 S leta 1947.

Ferrari z Vision Gran Turismo stopa v virtualni okolje, kjer bodo pritegnili nove generacije navdušencev, hkrati z novim modelom vpeljujejo svež oblikovalski jezik. Začrtali so ga v domačem oblikovalskem studiu pod taktirko Flavia Menzonija, navdih so našli kar pri znamenitih dirkalnikih iz šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Pri oblikovanji so sledili slogu, ki poudarja hitrost, zato so ubrali pot z ostrimi in oglatimi linijami, še vedno v kombinaciji z organsko obliko. Vision GT v celoto povezuje napredna aerodinamika, ki temelji na dveh impozantnih stranskih kanalih, ki usmerjata zračni tok s sprednjega dela, okoli kokpita in nad stranskimi podi. Pri razvoju aerodinamike zadka so se zgledovali po LMH dirkalniku 499P, zlasti pri difuzorju in zadnjem dvojnem krilcu.

Virtualnega Ferrarija poganja enak 3-litrski prisilno polnjen V6 , kot ga uporabljajo 296 GTB, 296 GTS in 296 GT3 ter najnovejši dirkalnik 499P. Ker v računalniškem svetu ni potrebno potrebno izpolnjevati tehničnih omejitev, so dosegli višjo stopnjo zmogljivosti. Posledično bencinski motor razvije 1.030 KM in 900 Nm navora, dodatnih 240 kW (326 KM) zagotavlja trojica elektromotorjev, podprta s tehnologijo iz sveta Formule 1. Pospešek do stotice se odvije v manj kot dveh sekundah, najvišja hitrost presega 350 km/h. Natančno poustvarjen zvok motorja razvit s pomočjo ekipe Gran Turisma, bo poskrbel za pravo dirkaško doživetje.

Z Vision Gran Turismo se je Ferrari premierno predstavil na svetovnem finalu Gran Turismo v Monte Carlu, ljubiteljem Gran Turismo 7 pa bo na voljo od 23. decembra letos. 15. decembra bodo študijo javnosti razkrili v Ferrarijevem muzeju v Maranellu, kjer bo do marca 2023 na ogled poleg ostalih edinstvenih konjičkov.

Žiga Kolman
foto: Ferrari

 

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button