AvtomobilizemNovice

Ferrari v minulem letu uničil kar 400.000 ponarejenih izdelkov z njihovim imenom

Italijani skrbijo za kvaliteto in ugled »poskočnega konjička«.

Voziti, nositi ali lastiti si Ferrari. To je privilegij, ki ni poceni in da bo tako tudi ostalo, so poskrbeli odgovorni pri italijanski športni znamki, saj so na uničenje poslali kar 400.000 različnih kosov ponarejenih izdelkov, ki jih v svoji originalni podobi najdete le v uradni trgovini Ferrarijeve blagovne znamke oziroma pri maloštevilnih pooblaščenih trgovcih.

Ferrari je na svojih družbenih kanalih razkril nekaj več informacij o predmetih, ki so jih zaradi nepooblaščene uporabe blagovne znamke poslali na uničenje. Približno četrtina oziroma kar 100.351 je bilo oblačil znamke Ferrari. Kozarci (tisti, skozi katere vidite, ne tisti, iz katerih pijete) so naslednji z 91.229 kosi, s 60.903 sledijo ure in nato s 57.503 denarnice. Lestvico malce nepričakovano zaključuje 1.092 žog, 872 modelov avtomobilov in 800 skuterjev. Še najbolj presenetljiv podatek pa je, da so v onostranstvo poslali tudi tri dejanska vozila oziroma replike.

Da Ferrari ohranja ekskluzivo skrbi tudi način nagrajevanja vseh, ki opazijo in prijavijo prodajo neuradnega blaga. Vsem »žvižgačem« namreč nudijo sicer neopredeljeno darilo, najverjetneje nekaj originalnih izdelkov iz njihove ponudbe. Dejanskega vozila vam sicer ne bodo podarili, tudi če prijavite nekaj cestnih replik, skuter že bolj verjetno.

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button