AvtomobilizemNovice

Ferrari Roma premalo nastopaška? Prihaja Mansory Tempesta Verde

Mansory je Ferrarija Romo spremenil v unikatno kreacijo.

Sloviti nemški predelovalec Mansory je razkril svojo najnovejšo izstopajočo različico Ferrarija Roma, poimenovano Tempesta Verde, kar naj bi v italijanščini pomenilo “zelena nevihta”.

Čeprav je uradnih podrobnosti bore malo, fotografije kažejo na značilno agresivno karoserijo, ki prinaša nove odbijače, stranske pragove, številne karbonske aerodinamične elemente, zadnje krilce in nov difuzor. Poleg polovične barve so na voljo tudi črna platišča iz lahke litine in osrednja črta z italijansko zastavo.

Drzna barvna shema se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer je veliko svetlo zelenega in belega usnja, komponent iz ogljikovih vlaken in italijanskih zastav. Nismo povsem prepričani, kaj si bodo o tem mislili v najbolj elegantni državi na svetu.

Pod motornim pokrovom ostaja 3,9-litrski V8 podprt z dvema turbinama, ki v tem primeru zmore 710 KM in 865 Nm navora, kar je več kot pri običajnem modelu Roma, s 612 KM ter 761 Nm navora. Občutno povečanje zmogljivosti odklene pospešek do stotice v 3,1 sekunde in največjo hitrost 332 km/h.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button