AvtomobilizemNovice

Ferrari Purosangue prvič uradno razkazuje svoj obraz

Ste vsi že v polni pripravljenosti? Namreč letos uradno prihaja Ferrarijev prvi SUV, Purosangue.

Ferrari si nebi mogel zamisliti lepšega uvoda v letošnje leto, saj so pred kratkim začeli s predstavitvami vrhunskega 296 GTB, prejšnji vikend pa so celotno karavano Formule 1 navdušili osvojitvijo prvega in drugega mesta na otvoritveni dirki v Bahrajnu. Veselje se nadaljuje z razkritjem prve uradne fotografije prihajajočega Purosangue SUV-ja.

Ferrarijev morda najbolj kontroverzen model v zgodovini počasi dobiva obrise, čeprav smo neuradne pobegle fotografije videli že pred nekaj meseci. Nekdanji šef FCA, Sergio Marchionne, je znan po izjavi, da ga bodo morali ustreliti, preden bo dovolil izdelavo Ferrarija SUV, a časi se spreminjajo in trendom so morali ukloniti tudi rdeči iz Maranella.

Največje privržence Ferrarija bo prihod Purosangue močno razočaral, vendar obstaja veliko razlogov za prihod takšnega avtomobila, predvsem v obliki Lamborghinija Urus, Aston Martina DBX in Porscheja Cayenne Turbo GT. Glede na dejstva in konkurenco, je skrajni čas, da v svet ultra zmogljivih SUV-jev ustopi tudi Ferrari. In prav to se bo zgodilo že v letošnjem letu.

Začetek proizvodnje je predviden že proti koncu leta, prve primerke pričakujemo v začetku leta 2023. Kljub svoji SUV-jevski obliki bo Purosangue ostal zvest 75-letni zgodovini inovacij, evolucij in brezkompromisne zmogljivosti. Obljubljajo SUV-ja, ki bo popolnoma spremenil pravila igre.

Žiga Kolman
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button