AvtomobilizemNovice

Ferrari? Ne, nova Corvette Z06

Osemvaljnik v novi Corvette zapoje kot kakšen italijanski konjiček.

Skrivno posnet video ne razkriva videza prihajajoče strupene Chevrolet Corvette Z06, vendar ponuja odlično priložnost prisluha zvoku novega V8 motorja. Po zvoku sodeč, inženirji natančno nastavljajo in preizkušajo »launch control« sistem za popolno speljevanje.

Voznik Corvette Z06 na videoposnetku večkrat silovito pospeši in zavira na testnem poligonu. Kot lahko slišimo, nov pogonski agregat z veseljem zapoje z višjimi vrtljaji, kar po navadi asociiramo z evropskimi superšportnimi avtomobili, ki uporabljajo »flat-plane« ročično gred. Vse se ujema z govoricami o uporabi preoblikovane različice 5,5-litrskega V8 motorja iz C8.R dirkalnika, z dvojno odmično gredjo in prej omenjeno ročično gredjo. Osemvaljnik naj bi se zvrtel vse do 9.000 vrtljajev na minuto in ponujal nekje 460 kW (625 KM). Menjalnik ostaja enak osemstopenjski dvosklopčni kot pri osnovni Corvette C8, seveda z močnejšimi komponentami za lažje kljubovanje dodatni moči.

Chevrolet sicer odlično skriva oblikovanje nove Corvette Z06, med opaženimi posebnostmi na nekaterih testnih mulah so recimo štiri izpušne cevi na sredini zadnjega odbijača, kar je ponavadi značilno za ta model. Na dodatne podrobnosti bo potrebno še počakati, se pa šušlja o razkritju 18. julija letos, kar je natanko dve leti od predstavitve standardne C8.

Žiga Kolman
foto: Road & Track

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button