AvtomobilizemNovice

Ferrari F355 prerojen v moderni dobi

Evoluto je ustvaril restomod predelavo legendarnega italijanskega superšportnika.

Evoluto Automobili se je lotil prenove kultnega italijanskega superavtomobila iz 90. let prejšnjega stoletja in nastalj je čudoviti 355 by Evoluto. Paket restomod preobrazbe prinaša sodobnejšo vozno dinamiko, moderno tehnologijo in izjemen inženiring, s čimer je klasični Ferrari 355 oživel v vsej veličini. Cilj mojstrovine 355 by Evoluto je zagotoviti vrhunsko analagno vozno doživetje in tako ustvariti nasprotje digitalni usmeritvi sodobnih superšportnih avtomobilov.

Italijanski konjiček je bil podvržen natančnemu preoblikovalnemu postopku, podobno kot se tega lotevajo veliki proizvajalci pri izdelavi originalne opreme. Ključna značilnost je izboljšana zmogljivost atmosferskega V8, ki s pomočjo 200 novih in spremenjenih komponent ustvari 420 KM ter se zvrti vse do 8.500 vrtljajev na minuto. Nameščen je tudi novi lahek športni izpušni sistem iz titana, ki v kombinaciji z enako dolgimi glavami poskrbi za zvočno simfonijo.

Avtomobil, ki ga je v Združenem kraljestvu zasnovalo podjetje DRVN Advanced Engineering, oblikoval pa priznani oblikovalec Ian Callum, se ponaša z novo karoserijo iz ogljikovih vlaken in povsem novo notranjostjo z obsežnimi možnostmi prilagajanja. Bistveno izboljšavo prinaša obsežen program spajanja karbona, ki torzijsko togost poveča za 23 odstotkov, kar zagotavlja boljšo vozno dinamiko in manjše upogibanje karoserije. Izdelati nameravajo le 55 primerkov, vsak pa bo prilagojen zahtevnim željam kupca. Vrhunska kreacija bo predstavljena na ekskluzivnem dogodku v okviru festivala hitrosti v Goodwoodu, mednarodna premiera pa se bo odvila na avtomobilskem tednu v Montereyu avgusta letos.

Postopek preoblikovanja zagotavlja, da 355 by Evoluto izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in natančnosti, ki so običajno rezervirani za luksuzne avtomobilske znamke. Vsak restomod izdelek se začne z donatorskim Ferrarijem 355, ki ga zagotovi stranka, nato pa ga Evolutovi mojsti povsem razstavijo, ocenijo, očistijo, okrepijo z novimi karbonskimi komponentami in na koncu prilagodijo notranjost. Teža in vodljivost sta optimizirani s pomočjo karoserijskih panelov iz ogljikovih vlaken in strateške ojačitve podvozja, zaradi česar je dosežena masa 1.250 kilogramov. Pomembna sprememba je bila vgradnja nove napeljave in elektronske arhitekture, ki je pestila avtomobile teh let. Seveda niso pozabili na zmogljivejši Brembo zavorni sistem, nova lahka kovana platišča pa so obita v Michelin Pilot Sport 4S pnevmatike.

Žiga Kolman
foto: Evoluto Automobili

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button