AvtomobilizemNovice

Ferrari draži z virtualnim konceptom Vision GT

Konceptni Ferrari bo razkrit 27. novembra, predstavljen pa bo v igri Gran Turismo 7.

Novi Ferrarijev koncept je vse bližje in bo razkrit pred globalno premiero v dirkalni igri Gran Turismo. Vision GT sledi dolgi vrsti konceptnih avtomobilov, ustvarjenih za videoigro.

Ime Vision GT je v zadnjem desetletju krasilo številne konceptne avtomobile v legendarni igri. Med odmevnejšimi so Mercedes-Benz AMG Vision GT, BMW Vision GT, Toyota FT-1 Vision GT in MINI Clubman Vision GT.

Ferrari o novem konceptu ni razkril prav veliko. V napovedniku je zapisano, da prihaja nekaj odmevnega, v videoposnetku pa je hitro prikazan svetlobni podpis žarometov. Glede na prejšnje izvedenke Vision GT je mogoče sklepati, da se obeta nizek, dirkaško nastrojen avtomobil. Konec videoposnetka razkriva vrtenje motorja, vendar bi lahko končni virtualni dirkalnik v svoj pogonski sklop še vedno vključil elektrifikacijo.

Gran Turismo bo decembra letos praznoval 25. obletnico, Ferrari Vision GT pa bo v okviru zgodnjega praznovanja predstavljen na finalu pokala narodov svetovne serije GT v Monaku. Izjemno uspešna serija dirkalnih videoiger ima slogan pravega simulatorja vožnje in verjetno bo tudi Ferrarijeva stvaritev ostala na tem nivoju, vendar bo tako kot večina prejšnjih Vision GT konceptov vplivala na prihodnje serijske modele.

Žiga Kolman
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button