AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Fering Pioneer nadaljuje razvojno pot

Avanturistični električni 4x4 voz je zapeljal v drugo fazo nastajanja.

Ben Scott-Geddes je inženir, ki je svoje znanje in ideje udejstvoval pri znamkah kot sta McLaren in Ferrari, zato ne govorimo o vikend domačem mehaniku s prepotentnimi željami. Dotični možak je ustvaril svojo lastno razvojno znamko Fering, ki je razvija električni terenec Pioneer.

Za tovrstno početje potrebujete kar nekaj ničel na tekočem računu in Ben se je pred dnevi pohvalil, da je sestavil tri prototipe vozila, ki so razvoj Pioneerja zapeljali v drugo fazo testiranj, ki je zadnja pred dovoljenji za serijsko proizvodnjo. V tej drugi fazi so glavni dejavniki vozila začrtani, zato pa se veliko časa porabi za optimizacijo delovanja vseh sklopov vozila.

To nadalje pomeni, da bi lahko prva dva primerka vozila prešla v garaže kupcev že s koncem prihodnjega leta, medtem ko bi lahko proizvodnjo tega električnega vozila z 600 Nm zmogljivim pogonom, ki za proizvodnjo elektrike uporablja majhen 800-kubičnih centimetrov zajeten trivaljni agregat na biodizelsko gorivo. Menda lahko brez polnjenja ob dokupu dodatnih rezervoarjev goriva prevozi kar 7.000 kilometrov. Takoj je, sedem tisoč, nismo se zmotili. Nekaj več tehničnih najdete na Feringovi uradni spletni strani TUKAJ, medtem ko na uradno razkritje tehnike še čakamo.

Blaž Likovič
foto: Fering

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button