AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Everratijeva električna ponudba bogatejša za klasičnega Range Roverja in Defenderja

Specialisti za električne preobrazbe klasičnih avtomobilov širijo svojo ponudbo s konverzijo originalnega Ranger Roverja in Land Rover Defenderja. Z električnimi predelavami ikoničnih klasikov imajo pri britanskem podjetju že bogate izkušnje, saj so že uspešno na električni pogon preobrazil različne Porscheje 911, Mercedesa SL Pagoda in Ford GT40, sedaj so se lotili znamenitih terencev.

Kot vsi dosedanji projekti, tudi novi predelavi Land Roverjev niso poceni, namreč za električnega Range Roverja Classic brez prištetega donatorskega vozila, pričakujejo 230 tisoč funtov (263.419 evrov), medtem ko je električni Defender s ceno 185 tisočakov (211.880 evrov) nekoliko ugodnejši. Kaj vse ponuja električni pogonski sklop še ni podano, vendar lahko zaradi večje delovne površine pričakujemo baterijo večjo od 62 kWh, kakršno so uporabili pri kompaktnejših kreacijah.

Razvoj električnega pogonskega sklopa je potekal v domačem centru v Oxfordshire v Angliji in obljublja kakovost na ravni originalnega električnega sistema. Kot se za okolju prijaznejšo preobrazbo spodobi, so pri izdelavi uporabili številne trajnostne materiale, kot je karbonsko usnje priznanega proizvajalca Bridge of Weir. Prav vsak primerek klasičnega Land Roverja bo zasnovan po željah stranke, za predstavitev novega Range Rover projekta pa so ubrali Camel rumeno karoserijsko barvo, Defender pa je odet v elegantno črno.

Pri klasičnem trivratnem Range Roverju so ohranili originalen videz vseh ključnih elementov, kot so usnjeno oblazinjenje in merilniki, tako ga bo z izjemo neslišnega pogona težko ločiti od standardnih modelov. Nič drugače ni pri Defenderju, ki ohranja svoje značilne neprekosljive terenske sposobnosti, obenem bodo lahko kupci izbirali med skrajšano različico 90 ali večjo 110. Za tiste, ki prisegajo na še starejšo mašinerijo, je na voljo paket električne predelave ikoničnega Land Roverja Series IIA iz leta 1961.

Žiga Kolman
foto: Everrati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button