AvtomobilizemNovice

Everrati se širi na severnoameriški trg

Električni Porsche 911 bodo sestavljali z Aria Group.

Everrati je britansko avtomobilistično podjetje, kjer slovijo po električni predelavi štirikolesnih ikon. Med slednje vsekakor sodi Porsche 911 v kar nekaj serijah in med najbolj priljubljenimi so zadnji zračno hlajeni iz serije 964. Ker v ZDA povpraševanje po tovrstnih modelih z električnim pogonom skokovito narašča, so Britanci sklenili ukrepati – z novim partnerstvom, ki so ga sklenili z Aria Group.

Aria Group domuje v kalifornijskem mestu Irvine, kjer se bodo po novem tvorili električno gnani Porscheji 911 (964) po navodilih matičnega podjetja Everret. Omenjeni nemški športnik je na voljo v klasični kot v širši »widebody« različici. Pogon zmore več kot 500 KM in avtomobil do stotice katapultira v manj kot štirih sekundah, medtem ko njegova 53 kWh zajetna baterija omogoča avtonomijo do največ 240 kilometrov, v nekaterih primerih in mehki desni stopalki tudi preko 300.

Da so pri Everratiju zadeli v terno priča visoko povpraševanje po njihovih preobraženih klasikih kot so Ford GT40, Mercedes-Benz SL Pagoda ter nenazadnje tudi ikonični terenec Land Rover Series IIA. Več na uradni Everratijevi spletni strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: Everrati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button