AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Everrati se je lotil Porscheja 911 Cabriolet

Everrati širi svojo elektrificirano ponudbo s prerojenim Porschejem 911 Wide Body Cabriolet.

Le malo je podjetij, ki lahko uspešno preobrazijo klasične avtomobile na električni pogon, a podjetje Everrati iz Oxfordshireja se je že večkrat odlično odrezalo, zato so se kot prvi lotili Porscheja 911 Cabriolet. S procesom optimizacije razporeditve mase, popravkov šasije in zmogljivostjo pogona so se potrudili ohraniti originalen karakter klasičnega 911 kabriolet.

Za osnovo so uporabili 964 generacijo 911 in svojo kreacijo, zaradi Porschejevih omejitev, poimenovali Redefined Porsche 911 964 Wide Body Cabriolet. Predelani 911 z izredno dolgim imenom je izdelan tako, da ga lahko lastniki brez večjih zapletov povrnejo v standardno obliko. Everrati je že dobro utečen v predelavi Porschejev na električni pogon, saj so predhodno že predstavili modele 911 Signature, 911 Pure in 911 Signature Gulf Edition.

Tako kot vsi ostali, je tudi Cabriolet zrasel na enaki generaciji 911, le da za premikanje namesto bencinskega motorja skrbi električni sklop z največjo močjo 507 KM in 500 Nm navora, komur je to preveč, lahko izbere milejšo izvedenko s 406 KM. Elektrika poskrbi za bolj poskočno dinamiko, saj pospešek do stotice traja manj kot štiri sekunde, hkrati večja 62 kWh baterija poskrbi za 320 kilometrov dometa (kupe premore 240 kilometrov). S hitrem priklopom bo mogoče baterijo od 10 do 100 odstotkov napolniti v manj kot eni uri.

Kot pri kupeju, so skladno z novim pogonskim sklopom in večjo močjo, izpilili šasijo. Za varno zaustavljanje bodo skrbele zajetnejše Brembo zavore s hlajenimi kolutmi, vgradili so novo vzmetenje z nastavljivimi blažilniki. Preobrazba se nadaljuje v notranjosti, kjer bomo našli klimatsko napravo, moderen Porschejev informacijski sistem, spremenjene merilnike in električno nastavljiva sedeža odeta v usnje, alkantaro ali blago. Koliko bo potrebno odšteti za električnega 911 Cabriolet še ni znano, vendar bo cena brez dvoma višja kot pri kupeju, ki se ceni na 300 tisoč evrov brez prištetega donatorskega vozila.

Žiga Kolman
foto: Everrati

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button