AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Everrati s prvim prebujenim Porsche 911 (964) onkraj Atlantika

Britanci so praznovali prvi uspešen projekt v Združenih državah.

Everrati Automotive Limited oziroma krajše kar Everrati je britanski specialist za ponovno obujene štirikolesne ikone, ki v svojo drugo življenje zapeljejo v popolnoma električni različici. V svojem repertoarju imajo tako (električna) vozila kot so Porsche serijo 911 z modelno oznako 964 Coupe, Targa in Cabriolet, nato še Range Roverja Classic, Land Rover Defenderja, Forda GT40 in nenazadnje še Mercedes-Benzov model W113 SL Pagoda.

Tokrat pa so odprli penino ob prvem uspešnem projektu onkraj Atlantika, saj so skupaj s tehničnim partnerjem Aria Group izdelali prvi Porsche model brez predhodne obdelave na domačih britanskih tleh. Že res, da imajo polno malho naročil tudi za ameriške in kanadske kupce ter tako kar nekaj »pol-izdelkov« v garaži, je povsem prvi zgolj in le en primerek. V tem primeru je to Porsche 911 (964) »Signature«, ki je odet v Mexico modro karoserijsko barvo, medtem ko je njegov ambient odet v temno modro usnje.

Aria Group domuje v kalifornijskem mestecu Irvine, ki tvori zajetno predmestje Los Angelesa. Tam seveda butičnih kupcev ne manjka, zato tudi ne praznih garaž, ki si srčno želijo obujeno nemško klasiko na najsodobnejši pogon. Čestitke Everratiju in vse tiho ob električnih pogonih tudi v 2023.

Blaž Likovič
foto: Everrati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button