AvtomobilizemNasveti in varnostNoviceVarnost

Euro NCAP s kar 16 vozili na tnalu

VIDEO: Vsi z izjemo enega z odliko!

Pri evropski agenciji Euro NCAP so predstavili rezultate testiranja kar 16-ih vozil, kar je največje število v tem koledarskem letu. Celoten sklop zajema širok nabor vozil iz različnih segmentov in z različnimi pogoni.
Med električarji so vseh pet zvezdic osvojili Tesla Model S, povsem sveži NIO ET7 (video spodaj) in težko pričakovana japonca Toyota bZ4X ter Subaru Solterra.

 

Med odličnjaki so se znašli še Hyundai IONIQ 6, Honda Civic, Toyota Corolla Cross, Nissan Ariya, Nissa X-Trail, Renault Austral ter Land Roverja Range Rover in Range Rover Sport. Poleg NIO je kitajski trg zastopal še dvojec z zanimivim poimenovanjem – smart #1 in WEY Coffee 02.

Osmoljenec, če mu lahko tak vzdevek pripišemo, je limuzinski DS 9. Dosegel še štiri zvezdice zaradi kazenskih točk, ki si jih je »prislužil« na račun agresivnega odnosa do preostalih udeležencev pri čelnem trčenju. Kaj to pomeni preverite v spodnjem videu, medtem ko so pri Euro NCAP še dodali, da bodo v letu 2023 nekoliko zaostrili svoja varnostna presejanja in s tem določenim proizvajalcem (predvsem kitajskim) dodatno otežili dober nastop na evropskem tržišču.

Blaž Likovič
foto: NCAP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button