AvtomobilizemNovice

ErreErre Fuoriserie: Oskrunitev ali briljantna preobrazba Alfe Romeo Giulia Quadrifoglio?

Italijansko karoserijsko podjetje je z retro potezami preobrazilo Giulio Quadrifoglio.

»Italija je že od nekdaj nesporna prvakinja v svetu proizvodnje omejenih serij avtomobilov, namenjenih najzahtevnejšim kupcem,« je prepričano Torinsko podjetje ErreErre Fuoriserie. »Veliki mojstri italijanskega sloga so v preteklih letih znali najbolje interpretirati slog velikih blagovnih znamk in tako pustili neizbrisno sled avtomobilov, prepoznanih kot umetniška dela.«

Besede italijanskega podjetja so brez dvoma resnične, a nekaj dvomov pušča prav njihova kreacija na osnovi čudovite Alfe Romeo Giulia Quadrifoglio. Res da se želijo z oblikovanjem pokloniti originalni Giulii, ki letos praznuje 60. obletnico, vendar je videz precej vprašljiv. Elegantne poteze so nadomestili z odrezavimi linijami karoserije, sicer v celoti izdelan iz ogljikovih vlaken. Iz določenih profilov so zadeli terno, drugod je pogled na stvaritev skoraj boleč.

Najpomembnejše področje, pogonski sklop, je na srečo ubežal popravkom. Pod motornim pokrovom ostaja odličen 2,9-litrski twin-turbo V6, ki ustvari 510 KM in 600 Nm navora in poskrbi za doseg stotice v 3,9 sekundah. Prav tako se niso lotili spreminjanja notranjega oblikovanja, le dodali so možnost izbire svežega oblazinjenja v kakovostno usnje. Brez dvoma pa bodo vse ljubitelje klasikov navdušila 19-palčna platišča v slogu telefonske številčnice.

Najtežje prebavljiva pa bo cena preobrazbe, postavljena pri 245 tisoč evrih, brez upoštevanja cene donatorske Giulie, pri nas ocenjene na najmanj 98.771 evrov.

Žiga Kolman
foto: ErreErre Fuoriserie

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button