AvtomobilizemNovice

Enkratni Bugatti Chiron Sport za valentinovo darilo

Najboljše valentinovo darilo vseh časov?

Kar se daril tiče, Bugatti vsekakor prekaša zadnjo minuto nakupljene bonboniere ali šopke. Zgornja mojstrovina je Bugatti Chiron Sport, še bolj nastrojena različica Chirona, s katerim je mož za valentinovo razveselil svojo drago. Njegovo potezo lahko vsekakor okronamo kot odlično darilo.

Avtomobil odlikuje enkratna kombinacija mat bele barve na večini sprednjega dela in rožnate kovinske imenovane Silk Rose, ki pokrova zadnji predel. Z rožnatim odtenkom so prekrili tudi platišča in kontrastno prešitje notranjosti. Razkošno kabino odeto v usnje in alkantaro dodatno krasita še na vzglavnikih izvezena napisa Alice, enako obeležitev najdemo na notranjih pragovih vrat.

Pod unikatnim površjem najdemo običajen Chiron Sport pogonski sklop, ki sicer ni nič kaj običajen. 8-litrski W16 motor podprt s štirimi turbopolnilniki proizvede mogočnih 1.500 KM, prenesenih na vsa štiri kolesa, za pospešek do stotice v 2,5 sekundah in maksimalno hitrost 420 km/h. Drugod je Sport zgodba enaka, od standardnega Chirona je za 18 kilogramov lažji, vzmetenje je malenkost trše, krmiljenje pa je bolj odzivno.

O končni ceni rožnato-belega Chirona Sport ni govora, za primerek brez ekstravagantne dekoracije je potrebno odšteti dobre tri milijone evrov. Kot kaže, se bomo še naprej raje držali šopkov in čokoladic.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button