AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Električni Wiesmann Project Thunderball v Cannesu zbral 700 tisočakov

Gala dogodek z gala štirikolesnimi gosti.

Minuli vikend se je v Cannesu vse vrtelo okoli dobrodelne dražbe, na kateri so petičneži svoje imetje razdajali v dobrobit raziskav na področju virusa HIV in aidsa. Zvezda večera v hotelu Cap-Eden-Roc je nesporno postal Wiesmannov električni roadster Project Thunderball, za katerega je neimenovani kupec odštel vrtoglavih 700.000 evrov.

Nemško butično podjetje Wiesmann je znano po ročni izdelavi klasično oblikovanih kabrioletov in kupejev. Po nekajletnem zaprtju podjetja je na vidiku nekakšna renesansa, saj je povpraševanje po električnem Project Thunderballu izjemno. Enega izmed prvih izdelanih primerkov so oddali po močno zasoljeni ceni, medtem ko je »redna« nabavna cena približno 300 tisočakov. In kaj točno kupec dobi v zameno za tak kup cvenka?

Celotno vozilo temelji na napredni tehnologiji rabe ogljikovih vlaken (karbona), zato ima vozilo kljub električnemu pogonu le dobro tono in 700 kilogramov, kar omogoča razmerje moč-masa 2,5 kilograma na KM. Avtonomija vozila naj bi znašala približno 500 kilometrov, kar zagotavlja baterija z bruto kapaciteto 92 kWh (83 kWh neto). Dva elektromotorja skupaj zmoreta do največ 500 kW (680 KM) in kar 1.100 Nm navora, kar butičnega roadsterja do kilometrske stotice katapultira v zgolj 2,9 sekunde.

Blaž Likovič
foto: Wiesmann

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button