AvtomobilizemNovice

Ekskluzivno: Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean

Markantna limuzina v posebni »okoljevarstveni« izdaji.

Še pomnite Bentleyjevo študijo EXP 100 GT, ki je napovedovala futuristični izgled bodočih GT vozil z britanskim pedigrejem? Bila je navdihnjena z naravo, ki nas obkroža in ob najavi posebne in številčno omejene serije limuzine Bentley Flying Spur Hybrid z dodatkom Odyssean smo se vsekakor spomnili nanjo. Gre namreč za serijo prestižnih vozil, ki so tako ali drugače prežeta z naravnimi materiali, nekaj malenkosti iz koncepta pa so Britanci že realizirali.

Začnimo v nedrjih, kjer bomo naleteli na veliko trajnostno pridelanega usnja, med katerim izstopa z diamantnimi šivi obdelano oblazinjenje. Slednje je delno izdelano tudi iz tvida oziroma grobe volnene tkanine. Dekorativni elementi iz plemenitega lesa imajo kar 90 odstotkov manj laka kot primerljive svetleče obloge, kar nadalje še dodatno vpliva na naraven videz.

Zunanjost je lahko odeta v eno izmed šestih harmoniziranih karoserijskih barv, ki jo lično dopolnjujejo 21-palčna platišča z desetimi dvojnimi kraki. Pod motornim pokrovom se nahaja hibridni pogon, ki ga tvorita 2,9-litrski V6 agregat in električni sistem s skupno zmogljivostjo 400 kW oziroma 544 KM in 750 Nm navora ter električno avtonomijo do največ 40 kilometrov.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button