AvtomobilizemNovice

Edinstveni Rolls-Royce Phantom Series II »Maverick«

Najnovejši Phantom predstavlja najobsežnejši nivo izdelave po meri.

V zgodnjih mesecih letošnjega leta je Rolls-Royce razkril drugo evolucijo oziroma pomladitev aktualne osme generacije Phantoma. Sedaj ponudbo prenovljenega Series II dodajajo širši spekter izdelave po naročilu, kaj vse si lahko omislijo kupci, pa prikazuje različica Maverick.

Prestižno unikatno limuzino so predstavili na letošnjem dogodku The Quail med avtomobilskim tednov v Montereyju v Kaliforniji. Edinstveni Phantom Maverick razkazuje najširšo stopnjo personalizacije v hiši Rolls-Royce. Jonathan Simms, vodja oddelka Bespoke pri Rolls-Royce Motor Cars, pravi: »Unikatni izdelek Maverick demonstrira, kako se Phantom prilagaja sodobnem času in potrjuje ustvarjalen, neodvisen značaj.«

S kreacijo Maverick obenem obeležujejo začetek prodaje Phantoma Series II na severnoameriških tleh. S tem namenom so ga obogatili s številnimi novostmi, kot je osvetljena Pantheon maska, v kombinaciji z žarometoma s 580 lasersko rezanimi svetilnimi elementi. Karoserija je odeta v dva odtenka – črna sredica preko Monteverde zelene osnove, z ročno naneseno Peony rožnato ločilno črto.

Notranjost Mavericka je odeta v Scivaro sivo usnje, s kontrastno rožnato galerijo na armaturni plošči. Okrasni paneli so izdelani iz posebnega lesa, katerega Rolls-Royce imenuje Obsydian Ayous. Posebno izdajo so dodatno opremili z obeležilnimi plaketami, na katerih so zapisali »Pebble Beach 2022 Special Commision.«

Sicer pod površjem pri prenovljenem Series II Phantomu ni drastičnih sprememb, v dolgem nosu še vedno domuje 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbinama, ki 563 konjskih moči preko osmestopenjskega samodejnega menjalnika pošilja na zadnji kolesni par. Malenkost so izboljšali tehnološko plati, a največja sprememba je ravno razširjena paleta izdelave po meri.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button