AvtomobilizemNovice

Edinstveni Manhart MH2 GTR II skriva več 700-glavo konjenico

Škrlatni MH2 GTR II bo s svojo zmogljivostjo razorožil marsikateri superšportni avtomobil.

Nemški specialisti za predelave, Manhart, so pripravili morda najbolj divjega BMW M2, ki postavlja visoka merila tako na področju zmogljivosti, kot pri vizualni prezenci. Edinstveni MH2 GTR II v čudoviti magenta rdeči barvi nastopa z dirkaško okrašeno karoserijo in enako strupenim pogonskim sklopom.

Novi MH2 GTR II je nadaljevanje njihove prve predelave modela BMW M2 druge generacije (G87). GTR II se ponaša z drznim slogom in precej izboljšano zmogljivostjo 3-litrskega vrstnega šestvaljnima podprtega s parom turbopolnilnikov, ki zdaj s pomočjo nove ECU enote in karbonskega sesalnika premore kar 715 KM ter 850 Nm navora. Povečanje moči za 255 KM in 300 Nm pomeni precej izboljšane pospeške, namreč 100 do 200 km/h se odvije v vsega 5,76 sekundah. Kupci lahko izbirajo med različnimi možnostmi izpušnih sistemov, vključno z nastavitvami, skladnimi z registracijo, in tekmovalno usmerjenimi konfiguracijami za izvozne trge.

Na zunaj novi GTR II izstopa živo škrlatno karoserijo z okrasnimi nalepkami v barvi šampanjca in dodatki iz ogljikovih vlaken, kot so nastavek na maski motorja, ledvična rešetka, vstavki na sprednjem odbijaču, krilce na sprednjem odbijaču, zadnji difuzor in veliko zadnje krilo. Kovana 21-palčna platišča Raffa Wheels serije RFS-02 z ustrezno optimizacijo vzmetenja znamke KW Suspensions izboljšajo tako držo, kot dinamiko vozila.

V notranjosti se poudarek na športnosti nadaljuje z delno varnostno kletko odeto v šampanjski barvi, odstranitvijo zadnjih sedežev, posebnimi varnostnimi pasovi z zategovalniki in talnimi preprogami okrašenimi z napisom Manhart. Kljub občutnemu povečanju zmogljivosti ostajajo na vseh štirih koncih nameščene tovarniške zavore, le da so čeljusti pobarvane v ujemajočo magenta barvo. MH2 GTR II predstavlja omejeno izdajo serije M2, ki utrjuje Manhartovo zavezo k premikanju meja avtomobilskih predelav na vseh področjih vozila.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button