AvtomobilizemNovice

Edinstveni KALMAR 7-97 Classic je na voljo v Kaliforniji

Posebni 911 za posebno zahtevne zbiratelje.

KALMAR Automotive je danski strokovnjak za nadgradnjo in restavracijo športnih in avanturističnih vozil. V okviru svojega pionirskega projekta 7-97, ki je ustvarjen v čas legendarnemu Porsche vzdržljivostnemu dirkalniku WSC-95, so dostavili prvo različico, ki uteleša zmago dirkalnika na 24h Le Mansa v letu 1997. Prispel je v sončno Kalifornijo.

Videz 7-97 izhaja iz elegantnega a izredno redkega Porscheja 911 ST, medtem ko je temelj vozila 911 serija 993. Dotični voz z oznako KALMAR 9-97 Classic C1, pri čemer se črka C nanaša na kalifornijsko zbirateljsko podjetje Canepa, izkorišča prednosti kombinacije najlažje in najtrše kupejevske »lupine«. Danci so dodano preoblikovali strešni pokrov in izkoristili posebno metodo lepljenja stekla ter tako zagotovili optimalno aerodinamiko in manjši hrup v vozilu.

Več o sami seriji 7-97 classic izveste na uradni KALMAR-jevi spletni strani TUKAJ, za ogled vozila pa bo potrebno izvesti rezervacijo leta na ameriško zahodno obalo, kjer bo Canepa v prihodnjih mesecih gostila kar nekaj predstavitev.

Blaž Likovič
foto: Kalmar

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button