AvtomobilizemNovice

Edinstveni Ares Design Porsche 911 Targa

Italijanski karoseristi so v roke odbili novega 911.

Ares Design razkriva svoj najnovejši projekt na osnovi nove 992 generacije Porscheja 911 Targa. Sledi pred tremi leti izdani italijansko navdahnjeni 991 GT3 Targi, obenem je pristen prikaz, da je včasih manj več.

Ob prvem pogledu bo spremembe težko opaziti, a tisti z izostrenim vidom ali dobri poznavalci Porscheja bodo opazili nov karbonski aerodinamični paket, ki širino kolotekov poveča za 80 mm spredaj in 40 mm zadaj. Prav tako so sprednja blatnika okrasili s srebrnimi oddušnimi režami, podobna kontrastna srebrna tematika se nadaljuje z okrasnimi elementi v sprednjem odbijaču, na pragovih in zunanjih ogledalih.

Manj skrivnostna je prenova notranjosti, saj so sveže preobleki skoraj vse površine. V novo svetlo rjavo usnje os odeli sedeže, armaturno ploščo, panele vrat, volan in še in še. Kljub enotnem odtenku končen rezultat ne deluje neprivlačno, se ujema z ideologijo športne elegance.

Ares svojega pečata ni pustil le pri oblikovni preobrazbi, s izboljšanimi komponentami so 3-litrskemu turbinsko podprtemu šestvaljnemu bokserju povečali moč iz standardnih 385 na 445 konjev. Med drugim je nov tudi športni izpušni sistem, da boste lažje ob jutranjih urah predramili sosede.

Vse lepo in prav, vendar je slaba stran tega projekta, da gre za edinstven izdelek. Povsem verjetno za premožnejšo stranko, kajti tako obsežna predelava krepko dvigne ceno od začetnih 130 tisočakov, kolikor stane nova generacija 911 Targe.

Žiga Kolman
foto: Ares Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button