AvtomobilizemNovice

Edinstven Porsche 996 z GT3 srcem

911 Classic Club Coupe so izdelali posebej za Porsche Club of America.

Kar dobro vemo, da Porsche 911 generacija 996 ni bila deležna takšne časti, kot številni preostali sorodniki, čeprav skriva mnogo talentov. Tega se zavedajo tudi pri Porscheju. »Generacija 996 je po krivici v senci drugih serij 911,” je dejal Alexander Fabig, vodja oddelka klasikov in individualizacije. Skupaj s severnoameriškim Porsche klubom so ustvarili pravo odo temu modelu, z imenom 911 Classic Club Coupe.

Project Grey, kakor so interno poimenovali projekt, je svoje življenje začel kot 911 Carrera letnik 1998, parkiran in zapuščen pri trgovcu v Kolumbiji. Po najdbi so ga dostavili v Porschejevo delavnico klasičnih modelov, kjer je začel svoje drugo življenjsko obdobje. Kot pri vseh velikih restavracijah, so ga razstavili čisto do osnove, katero so popolnoma obnovili in dodatno okrepili, saj so morali ustvariti primerno podlago za vgradnjo pogonskega sklopa iz 996.2 GT3.

Legendarni 3,6-litrski atmosferski vodno hlajen šestvaljni bokser, znan kot Mezger, razvije 386 konjskih moči pri 8.200 vrtljajih na minuto, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom lahko prerojenega 996 do stotice požene v spoštljivih 4,3 sekundah.

Poleg novega osrčja so Classic Club Coupe namenili nadgradnjo šasije in karbon-keramične zavore GT3 različice. Na zunaj se vizualno od povprečja razlikuje predvsem po strehi z dvema izboklinama, da je dovolj prostora za nošnjo čelade in zadnjem »ducktail« krilcu, v slogu 911 iz sedemdesetih.

Celotno mojstrovino so odeli v kovinsko sivo barvo, okrašeno z dirkaškimi črtami vzdolž sredine avtomobila in na bokih, novimi 18-palčnimi kovanimi Fuchs platišči in unikatno notranjostjo – usnje v kombinaciji s pleteno tkanino, kontrastni šivi in moderen informacijski sistem s podporo Apple CarPlay ter Android Auto.

Morda najbolj edinstvena je obeležilna ploščica 001/001, saj gre za edini izdelan primerek, čeprav so za namene preizkušanja sistemov izdelali testno mulo, a jo kasneje uničili, zaradi zagotavljanja ekskluzivnosti 911 Classic Club Coupe.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button