AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Edini cestni TVR Speed 12 išče novega lastnika

Zanimanje je menda izjemno.

TVR-jev en in edini Speed 12 je bil preveč tudi za vseh cestnih ekscesov vajene britanske inženirjev. Podjetje, kjer se lahko pohvalijo kot tretji največji izdelovalec ultralahkih športnih vozil, je tako izdelalo zgolj en samcat primerek za redni promet. In prav ta sedaj išče novega lastnika.

Torej, cestno homologirani TVR Cebera Speed 12 se podaja v novo garažo preko dražbene hiše Silverstone Auctions. Njegov 7,7-litrski 12-valjni agregat so ubrzdali iz 892 KM na 852, saj je med testiranjem zmogljivosti dobesedno utrgalo os merilnih valjev. Morate se namreč zavedati, da vozilo v celoti šteje zgolj okroglih 1.000 kg mase, kar ga uvršča med najbolj brutalne cestne primerke. In to navkljub dejstvu, da šteje častitljivih 26 let, saj so ga Britanci sestavili v letu 1997. Menda je hitrejši od legendarnega McLarna F1, že takrat pa je dosegel kar 386 km/h končne hitrosti.

Lov na novega lastnika se bo odvil 20. maja, pri čemer organizator ne navaja pričakovane prodajne vrednosti. Sicer pa, kdo lahko oceni vrednost enega in edinega štirikolesnega primerka, ki je kot nekakšen Pobesneli Max, le da iz prihodnosti prihaja iz presežkov polnih 1990-ih.

Blaž Likovič
foto: SA

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button